Autóklíma tisztítás – klímatisztítás

Jelenleg leghatásosabb és egyben a legjobb autóklíma fertőtlenítés. Ebben az esetben az egész autó utasterét fertőtlenítjük. Az ózon az elérhetetlen részeket is fertőtleníti: a kárpitokban, a biztonsági övről, a gombokról, a kormánykerékről, a váltógombról, a kezünkkel bejuttatott fertőzéseket is mint például az atkákat, vírusokat, baktériumokat, gombákat, penészt és a cigaretta szagot maradéktalanul elpusztítja. Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag, hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór.

Ózonos autóklíma tisztítás

4 in 1 tisztításról beszélünk, ugyanis, ha ózont alkalmazunk, akkor eltávolítja a penészt, élősködőket, szagtalanít, és fertőtlenít is egyben. Ezért ajánlott az ózonos klíma tisztítás az autókban is. Ugyanis az utazás közben rengeteg kórokozót lélegezhetünk be autónkban, ez a fajta tisztítási mód felel meg a legtökéletesebbnek.

A tisztítás folyamata során a jármű rendszerének megbontása nélkül tudjuk elvégezni a klíma tisztítást. Az ózongáz bejuttatása során semlegesítjük a klíma rendszerébe bekerült vírusokat, baktériumokat és a penészgombákat is. Ez az eljárás a klíma rendszer bekapcsolásával indul meg tulajdonképpen. Amint bekapcsoljuk a klíma rendszert elindítjuk az ózon gázt is a rendszerben ezáltal nem csak az autó klímájának cső és szellőztető rendszerében kerül sor a szagtalanításra baktérium irtására, hanem az autó kárpitján is, és a többi tárgyban szintén, ami az autó rendszerén belül található.

Az autóban lévő bogarak élősködők és nem kívánatos élőlények is elpusztulnak sz ózongáz áramoltatásának hatására. Nem használunk fel semmilyen más anyagot, csupán az ózon gáz természetes oxidáló hatását, aminek köszönhetően fertőtlenítjük a légteret. Ezen hatást kihasználva nem marad semmilyen végtermék vagy káros anyag vissza, a folyamat után csupán esőillatú levegőt érzünk autónkban gépjárművünkben.

Miért épp ózon gáz? Eggyel több oxigén atomot tartalmaz, mint a levegő (O2), amikor az ózon más molekulákkal érintkezik, mint baktérium, vagy bármilyen más részecske, létre jön az oxidáció folyamata, így az irtást követően csakis tiszta levegő marad autónkban. A kezelés során nem tartózkodhat senki sem az autóban mert a nagy mennyiségű ózon belélegzése káros az emberi szervezetre, élőlényekre, így csak a folyamat után minimum 30 perc után tudunk autónkba szállni.

Mikor végezzünk fertőtlenítést? Nem elegendő szezon előtt, hanem rendszeresen, ugyanis az autókban a nagyvárosok pora a szennyezett levegő megtelepszik és az utasok ezt belélegzik.

Hatékonyabb, és természetesebb, mint a többi klíma tisztító, ezért ajánlott ez. Nem kell a rendszerünket sem szétszedni, így az tartósabb is marad számunkra, tovább használhatjuk. Javasoljuk az évenkénti négy kezelést, hogy tiszta levegőben utazhasson Ön is, keresse bizalommal szalonunkat és kérje tanácsunkat Ön is ózonos autó klíma tisztítás terén.

Autóklíma tisztítás

15 percet vesz igénybe a nagy teljesítményű ózongenerátorral visszamaradó káros anyag kibocsájtás nélkül.

Az autóklíma tisztítása során nem csak a klíma elpárologtatója lesz baktérium és vírus mentes hanem az egész utastér kitisztul és teljesen szagtalan lesz. 15 perces kezelés elegendő a vírusok és a baktériumok kiirtásához, de a teljes szagtalanításhoz legalább harminc perc szükséges, hogy elvegye az autókárpitba ivódott kellemetlen, agresszív szagokat, gondolok itt a cigarettára vagy penészre stb…

Az autóklíma ózongenerátoros tisztítása nem igényli semmilyen megbontását az autónak, elég az ózongenerátort az utastérben elhelyezni és beüzemelni az adott intervallumra, itt megjegyezném, hogy tisztítás előtt a pollenszűrő cseréje minden esetben javallott.

További előnye az ózongenerátoros tisztításnak, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel szemben előfordulhat. A fertőtlenítés teljesen vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott.